وبلاگ

شرکت ایده پردازان علوم زمین

وبلاگ

شرکت ایده پردازان علوم زمین

وبلاگ

شرکت ایده پردازان علوم زمین متشکل از جمعی از فارغ التحصیلان گرایشهای مختلف زمین شناسی، ژئوفیزیک و محیط زیست با هدف انجام هر بهتر مطالعات علوم زمین با تمرکز بر اکتشاف منابع، بررسی مخاطرات زمینی و ارزیابیهای زیست محیطی با ابزارهای مختلفی چون ژئوفیزیک، دورکاوی، نقشه برداری و ... گرد هم آمده اند.

بایگانی

در سی سال گذشته، دستگاههای فلئورسانس پرتوی ایکس پرتابل (pXRF) از نمونه های اولیه آن تا انواع امروزی به عنوان یک روش کلیدی برای آنالیز ژئوشیمیایی میدانی، به ویژه در اکتشاف مواد معدنی و کاربردهای زیست محیطی شناخته شده است. این فناوری یک سیستم پشتیبان تصمیم­گیری در زمینه عملیاتی (اکتشاف، معدن، بهسازی سایت یا مدیریت پسماند) را در زمان واقعی (real-time) یا نزدیک به زمان واقعی فراهم می کند که در واقع جایگزین مقرون به صرفه ای برای آنالیز آزمایشگاهی کلاسیک فراهم می کند و در محیطهای دوردست یا سخت بسیار سودمند است.

در سی سال گذشته، دستگاههای فلئورسانس پرتوی ایکس پرتابل (pXRF) از نمونه های اولیه آن تا انواع امروزی به عنوان یک روش کلیدی برای آنالیز ژئوشیمیایی میدانی، به ویژه در اکتشاف مواد معدنی و کاربردهای زیست محیطی شناخته شده است. این فناوری یک سیستم پشتیبان تصمیم­گیری در زمینه عملیاتی (اکتشاف، معدن، بهسازی سایت یا مدیریت پسماند) را در زمان واقعی (real-time) یا نزدیک به زمان واقعی فراهم می کند که در واقع جایگزین مقرون به صرفه ای برای آنالیز آزمایشگاهی کلاسیک فراهم می کند و در محیطهای دوردست یا سخت بسیار سودمند است. با استفاده از این روش می توان در مدت زمان کوتاهی به وجود یک کانسار در محوده وسیعی پی برد. هزینه استفاده از این فناوری نسبت به روشهای سنتی آزمایشگاهی به مراتب پائینتر است. توانایی در برداشت سریع تعداد زیادی نمونه و تکرار آنالیزها موجب دستیابی به تراکم بیشتر داده های ژئوشیمیایی می­گردد که مطلوب عملیات زمین آمار است. تراکم نمونه برداری عاملی مهم در تهیه نقشه های ژئوشیمیایی یک محدوده برای یافتن غلظتهای ناهنجار عناصری همچون آرسنیک که یک عنصر ردیاب عالی برای اکتشاف طلا است محسوب می­شود.

 

از pXRF می توان بخوبی برای عملیات غربالگری و انتخاب نمونه، طرحهای نمونه گیری پویا بر اساس مشاهدات و برداشتهای میدانی، تهیه شبکه نمونه­برداری و تعیین فراوانی نسبی عناصر بهره برد. در مدیریت و بهسازی پسماندها از pXRF برای شناسایی ترکیبات ناشناخته آنها و راستی­آزمایی بار آلودگی پیش از دفع یا تصفیه استفاده می شود.

در کلیه موارد کاربردی آن، داشتن برنامه های کنترل و تضمین کیفیت (QA/QC) بهینه و کنترل های آزمایشگاهی منظم بر روی نمونه های منتخب برای حصول اطمینان از اندازه گیری های قابل اعتماد ضروری است. بهترین نتایج کلی معمولاً از طریق ترکیب هوشمندانه استفاده از اینگونه دستگاههای پرتابل و داده های آزمایشگاهی حاصل می شود بدین صورت که با استفاده از pXRF بخش عمده ای از داده ها را با هزینه کم بر روی مجموعه داده های بیشتری می توان انجام داد که به مراتب از برنامه های نمونه برداری با تعداد کم نمونه در محیط آزمایشگاهی کارایی بهتری دارد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی